Skip to content

6 essentiële tips voor relaties op de (digitale) werkvloer

Relaties op de (digitale) werkvloer

6 essentiële tips voor relaties op de (digitale) werkvloer

We mogen dan misschien niet meer fysiek op de werkvloer zijn, maar dat betekent nog niet dat de fysieke aantrekkingskracht niet alsnog door het beeldscherm kan spatten. Want ook tijdens die zoom call kunnen vlinders ontstaan. Maar hoe ga je ermee om? Dit zijn 6 essentiële tips voor relaties (to be) op de digitale werkvloer.

Tip 1: Probeer emotie van ratio te scheiden
Help! Je ziet die collega van je wel zitten en het is wederzijds. Maar je betrapt jezelf op één terugkerende gedachte: werk en liefde gaan niet samen en verliefdheid op de werkvloer is een groot taboe. Wij zijn hier om je te vertellen dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Wist je namelijk al dat maar liefst 50% van de Nederlanders weleens een kantoorliefde heeft gehad? Niet heel gek ook. Want je ziet en spreekt jouw collega’s vaker dan je vrienden. En dat hoeft geen enkel probleem te vormen zolang jij jouw ratio kan loskoppelen van de emotie die je bij iemand voelt. Oftewel: crush off, workmode on! Er liggen deadlines op je te wachten.

Tip 2: Voorkom dat jullie 1-op-1 werken
Lukt het jou maar moeilijk om jouw emoties los te zien van ratio? En wil je er zeker van zijn dat jullie op werkgebied allebei volledig in jullie kracht staan? Dan is het misschien beter om één-op-één klusjes met jouw nieuwe vlam te vermijden. Waarschijnlijk zien jullie lovebirds elkaar buitenom werk ook al vaak genoeg. En misschien werken jullie al wel samen in hetzelfde huis. Het laatste wat je dan wil, is dat jullie teveel op elkaars lip zitten en dat dit negatief tot uiting komt in jullie werk. Zorg dus dat jullie een manier vinden waarop jullie privé en werk goed van elkaar kunnen scheiden. Door bijvoorbeeld gescheiden van elkaar te werken. Bekijk hier alle kantoorruimtes in Alkmaar.

Tip 3: Ga voor een switch naar een andere job
Ziet het ernaar uit dat deze relatie voor de lange termijn is? En is het onmogelijk om de work-life balance te vinden in een huishouden waarbij jullie voor dezelfde baas werken? Omdat jullie constant aan dezelfde projecten werken en jullie relatie hierin voor afleiding of frictie zorgt? Maak het switch naar een andere job voor één van de twee bespreekbaar. Zo weten jullie 100% zeker dat jullie relatie jullie werkprestaties voor dezelfde baas niet in de weg staat. Zie het als een kans voor een nieuw begin voor jullie allebei. There are more jobs out there!

Tip 4: Maak afspraken over jullie work-life balance
Oké, toegegeven. Het is niet altijd even makkelijk om die nieuwe job te vinden. Vooral niet in deze tijd. Dus als dat geen optie blijkt te zijn, wat doe je dán? Duidelijke afspraken maken over die work-life balance waar we het net over hadden. Ja, het is verleidelijk om het constant over werk te hebben, omdat jullie nu eenmaal in hetzelfde schuitje zitten. Maar om zowel jullie relatie als jullie werkmotivatie in balans te houden, is het misschien verstandig om het er samen níet over te hebben zodra die laptop eenmaal is dichtgeklapt. Er is namelijk meer in het leven dan werk. Heel veel meer. Het is oké om werk als jullie verbindende factor te zien. Want hey, it was a match made in heaven. Maar het is ook oké om het los te laten zodra de werkdag stopt. Dit zijn 5 praktische tips om jouw werk los te laten!

Tip 5: Zorg voor een onafhankelijk leven van elkaar
Deze tip is het verlengstuk van tip #4, maar zeker niet minder belangrijk. Leef. Jouw. Eigen. Leven. Lees dat even opnieuw. Net zo vaak totdat ‘ie echt binnenkomt. Want ook de verliefdheid tussen jou en jouw collega gaat op een dag voorbij. En op het moment dat het ‘houden van’ wordt, is het ineens helemaal niet meer zo leuk dat jullie levens zo erg met elkaar vervlochten zijn. Sterker nog, dan wordt het ineens bloedirritant. Niet heel gek ook. Want het overgrote deel van de dag houden jullie je met hetzelfde bezig. En dan ook nog eens voor dezelfde werkgever. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat al het andere écht van jou is. Dat jij jouw eigen hobby’s hebt en er een sociaal leven is buiten elkaar. Zo houden jullie het leuk en spannend. Dit zijn 5 manier waarop je onafhankelijk blijft in een relatie.

Tip 6: Zorg dat je discreet bent op de werkvloer
Misschien liet je in het verleden hier en daar iets los over jouw liefje op de werkvloer. Want: jouw collega’s stonden er tóch mijlenver vanaf. Ons advies wanneer ‘dat liefje’ ook een collega is? Niet doen. Voor jullie eigen bestwil niet. Op onderling geroddel zit namelijk niemand te wachten. Wat van jullie is, blijft van jullie. Als het op werk aankomt, zijn jullie namelijk wat jullie altijd al van elkaar waren: collega’s. Zorg dus dat het ook tijdens die team meetings via zoom professioneel blijft. Zélfs als de fysieke aantrekkingskracht dwars door het beeldscherm spat 😉.

Heb jij ooit te maken gehad met relaties op de werkvloer? En zo ja, hoe ging jij daarmee om?

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.