Skip to content

6 manieren waarop je van remote werken een succes maakt

pexels-daria-shevtsova-1467435

6 manieren waarop je van remote werken een succes maakt

Thuiswerken, op afstand werken, remote werken. Je kent ze waarschijnlijk inmiddels allemaal. Linksom of rechtsom: je hoeft niet naar kantoor. Heel relaxed. Toch? Niet voor iedereen. Locatie onafhankelijk werken is namelijk niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Gelukkig hebben wij 6 manieren voor je waarmee remote werken sowieso wél een succes wordt.

  1. Bepaal je eigen regels

Bij remote werken komt mega veel vrijheid en onafhankelijkheid kijken. Maar daar zit ook direct je grootste uitdaging: hoe ga je er goed mee om? Remote werken geeft je de kans om baas te zijn over je eigen tijd en regels. Maak daar dus ook gebruik van. Bepaal voor jezelf hoe jij jouw werkuren inricht, wanneer je pauze neemt en hoe jij jouw werkzaamheden uitvoert. Nog belangrijker: kom die regels ook na. Breng structuur aan en creëer routine in je werkdagen op het moment dat je gaat werken op afstand. Geloof ons, je gaat jezelf dankbaar zijn! 

  1. Blijf in contact met je collega’s

Eerlijk is eerlijk, aan die geschrapte reistijd kun je wel wennen. Je bent bovendien een stuk flexibeler en productiever nu er geen collega’s meer in je oor zitten te kakelen. Maar tegelijkertijd mis je de sociale contacten ook. Je betrapt jezelf er zelfs op dat je je in tijden best eenzaam kan voelen. Logisch ook! Wij mensen zijn gezelschapsdieren en gaan ‘aan’ staan van sociale interactie. Althans, in de meeste gevallen dan. Maar no worries, ook vanuit huis kun je het contact met jouw collega’s goed onderhouden. Vergader wat vaker met ze via Zoom of Teams of maak gebruik van een chatfunctie waarmee je elkaar op de hoogte houdt. Dít is hoe je verbonden blijft met je team als je op afstand werkt.

  1. Zorg voor de juiste tools

Om ervoor te zorgen dat je alles uit je remote werkdagje kunt halen, heb je natuurlijk wel de juiste tools nodig. Lees: time management apps die jouw werkdag smoothly laten verlopen, de juiste software, maar ook een super snelle internetverbinding en hoge kwaliteit webcam voor tijdens jouw meetings met collega’s. Het zijn juist die dingen die ervoor zorgen dat het je goed lukt om remote te werken. We hebben 10 onmisbare tools voor je gevonden om succesvol op afstand te werken.

  1. Leer effectiever werken

Werk jij weleens op momenten waarop jij totaal niet productief bent? Daar mag je dus direct mee kappen. Want zeg eens eerlijk: daar heb je nooit eerder je beste werk mee geleverd. Waar wíj fan van zijn? Meer output leveren in minder tijd. Door tijdens die uren waarin jij je het beste kunt concentreren alle klusjes weg te werken die jou het meeste energie kosten. En daar tegenover tijdens de energy dips pauze te nemen in de vorm van een wandeling of korte work-out. Hiermee geef je jouw systeem weer even een boost, waardoor je vervolgens weer productief bent. Iets met ‘effectief werken’. Andere tips die wij zelf heel fijn vinden: zorg voor een thuiskantoor met deur, stel grenzen en optimaliseer je werkomgeving.

  1. Kies een inspirerende werkplek

Over die werkomgeving gesproken… Volgens mij heeft niemand je gezegd dat je voor jouw remote job verplicht elke werkdag je uren aan de keukentafel moet spenderen. Dus hup, wat doe je daar nog? Verbreed je horizon en oriënteer je op gezelligere en meer inspirerende werkplekken. Want ja, die zijn er. Genoeg zelfs. Nieuwe prikkels zorgen voor een scherpere visie en meer creativiteit. Dat wíl je! We schreven eerder al een blog over 7 leuke werkplekken voor zzp’ers, maar ook jíj – als ‘in dienst’ remote worker – wordt ongetwijfeld blij van dit fijne lijstje met inspirerende werkplekken.

  1. Maak duidelijke afspraken

Niet alleen met jezelf – zoals we je bij punt #1 al vertelden – maar ook met je collega’s. Breng opnieuw de gemeenschappelijke doelstellingen in kaart, maar zorg er ook voor dat je helder hebt wat de werkwijzen en werkprocessen zijn en op wat voor manier er vanuit huis met elkaar gecommuniceerd wordt. Koppel hier doelen en deadlines aan and you’re ready to go! Geen verrassingen voor jou, maar een houvast waarmee je verder kan.  

Wat zijn jouw ultieme go-to tips voor remote werken? Deel ze met ons in de reacties!

 

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.