Skip to content

6 tips om jouw vakantiegeld slim te besteden

pexels-nubia-navarro-(nubikini)-386000

6 tips om jouw vakantiegeld slim te besteden

Het voelt misschien als een voor de hand liggende keuze om jouw vakantiegeld in een zonnige bestemming te steken. Maar de kans is groot dat jouw droomreis dit jaar nog even op zich laat wachten. Dus wat te doen met al die poen als je níet op vakantie gaat? Wij weten nog wel een andere bestemming voor jouw vakantiegeld. Meerdere zelfs. En daarom hebben we zes tips voor jou verzameld om jouw vakantiegeld slim te besteden.

Start met beleggen

Wat als jij jouw vakantiegeld zou kunnen verdubbelen? Oké, dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Maar op den duur met een beetje geduld misschien wel. Jouw vakantiegeld biedt namelijk de ultieme kans om te starten met beleggen voor de lange termijn. En wist je al dat het aantal bovenmodale huishoudens dat met vakantiegeld belegt, ten opzichte van vorig jaar is verdubbeld? Wow! Maar beleggen doe je dus niet zomaar even, hè. Het is een flinke stap waar risico’s aan verbonden zitten. Want hey: alles wat je inlegt, kun je niet alleen verdubbelen, maar ook verliezen. Zorg dus dat je je goed inleest over alle opties, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Beginner in beleggen? Lees hier alles wat je wil weten over starten met beleggen.

Los schulden af

Het is misschien niet de meest leuke manier om jouw vakantiegeld te besteden, maar wel de meest slimme. Want niemand zit te wachten op schulden die een oneindigheid in je nek blijven hijgen. En zolang je het voor je uit schuift, bouw je ze ook nog eens op. Dus, hoppa! Bekijk hoe het ervoor staat met jouw creditcard en of je nog betalingen open hebt staan, die je direct met jouw vakantiegeld kunt betalen. Andere tip: steek jouw vakantiepoen in jouw hypotheekschuld. Je zult jezelf in the end dankbaar zijn. Neem dat maar van ons aan.

Investeer in jezelf

Je weet wat ze zeggen, hè? De beste investering is een investering in… Inderdaad, jezelf. Cliché of niet, in jezelf investeren betaalt zich ál-tijd terug in groei, vreugde en geluk. Dus waarom zou je het niet doen? Maak gebruik van deze gelegenheid door die ene cursus of opleiding te kopen, eens te kijken naar die lease auto die je in gedachten had of een traject te volgen. Inspiratie nodig? Laat je inspireren door deze gratis online cursussen.

Spaar voor jouw buffer

Niemand is fan van onvoorziene kosten. Vooral niet als het eh, financieel zeg maar écht niet uitkomt. Daarom is het slim om die extra’s euro’s in jouw buffer te steken. Zodat je nooit meer met hartpijn – oké, misschien nog een klein beetje – die nieuwe wasmachine, vaatwasser of tv hoeft af te tikken zodra ‘ie kapot gaat. Ook als je onderneemt, is het slim om een apart potje te maken voor jouw bedrijfskosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als de kosten een keer onverwachts de spuigaten uit lopen. Wil je weten wat een verstandige buffer is om aan te houden? Dit zijn de adviezen over de grootte van een steady buffer.

Koop extra tijd

Huh, wat? Ja, je leest het goed. Koop dát waardoor jij zelf tijd bespaart en je dus automatisch meer tijd overhoudt in het leven om dat te doen wat je het liefst doet. Want we gokken dat ‘de broodnodige klusjes daar niet perse onderdeel van zijn. Wat dacht je van een schoonmaakster in huis, zodat je jouw weekend zelf niet meer hoeft te vullen met alle schoonmaakklusjes. Of een abonnement op vers bezorgde maaltijden, zodat je niet elke avond een uur staat te ploeteren in de keuken? Alles wat jou tijd bespaart, waardoor jij jouw tijd voortaan anders kunt besteden. PS Los van de geld investering, zijn er ook een aantal ‘gratis’ manieren om extra tijd te winnen. Dit zijn 10 handige tips waarmee jij kostbare tijd bespaart.

Ga er alsnog mee op vakantie

Steeds meer landen gaan langzaam aan open voor toeristen en daarom begrijpen we het he-le-maal als jij jouw kans pakt en alsnog jouw vakantiegeld in een zonnige bestemming steekt. Want hallo: eindelijk eens de kans om weer een keer over de grens te genieten. Maar hoe voorkom je dat je die centen er zó doorheen jaagt? Met deze tips houd je ook tijdens jouw vakantie grip op je financiën!

Waar gaat jouw vakantiegeld dit jaar heen? Deel het met ons in de reacties!

 

Deel deze blog

Ook interessant

6 manieren waarop je van remote werken een succes maakt

Thuiswerken, op afstand werken, remote werken. Je kent ze waarschijnlijk inmiddels allemaal. Linksom of rechtsom:
Lees blog

Moederschap en werk combineren: dé 5 gouden tips

Je dacht dat de combinatie werk plus een privéleven onderhouden al een sport was. Totdat
Lees blog

Waarom ik zo ontzettend blij ben met werken voor Triple15

Ik ben er iedere dag nog ontzettend dankbaar voor dat ik een oproep zag via
Lees blog

6 manieren waarop je van remote werken een succes maakt

Thuiswerken, op afstand werken, remote werken. Je kent ze waarschijnlijk inmiddels allemaal. Linksom of rechtsom:
Inspire me

Moederschap en werk combineren: dé 5 gouden tips

Je dacht dat de combinatie werk plus een privéleven onderhouden al een sport was. Totdat
Inspire me

Waarom ik zo ontzettend blij ben met werken voor Triple15

Ik ben er iedere dag nog ontzettend dankbaar voor dat ik een oproep zag via
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.