Skip to content

6 tips om te stoppen met snoozen

pexels-moose-photos-1037993

6 tips om te stoppen met snoozen

Zodra het kwik stijgt, daalt ook al snel onze productiviteit. Want eerlijk is eerlijk, met dat zonnetje zitten we liever op het terras dan aan ons bureau. En hoe heerlijk die temperaturen buiten ook mogen zijn, binnen maken ze ons vooral (s)loom. En dan met name ’s ochtends vroeg. De verleiding die daar tegenover staat? Dat wekkertje toch maar eens uitstellen. Not anymore! Wij hebben 6 tips om te stoppen met snoozen.

Zorg voor een regelmatig slaapritme

We willen niet direct de Oprah Winfrey van de Lage Landen uithangen, maar we doen het tóch: get your sh*t together en zorg gewoon dat jij een gezond slaapritme hebt. Hoe je dat doet? Door voor regelmaat te zorgen. Want guess what? Daar zijn jouw lichaam en geest best wel fan van. Zodra jouw lijf went aan een specifiek slaappatroon, zal het niet meer als een pain in the ass voelen om jouw bed uit te komen voor werk. Dan rol je er gewoon moeiteloos uit. De ultieme go-to’s hierin? Op dezelfde tijdstippen slapen en opstaan. Altijd. Ja, ook in het weekend. Je zult ons eerst haten en daarna dankbaar zijn. Need some inspo? Met deze 3 tips herstel jij jouw slaapritme.

Maak gebruik van een slaapcyclus app

Heb je een stok achter de deur nodig, zodat je dat slaapritme ook daadwerkelijk gaat toepassen? Download dan een slaapcyclus app. Zowel voor Apple- als Android gebruikers zijn er diverse apps te vinden die jou aan je welgetelde acht uur slaap helpen. Je kunt het natuurlijk ook elke dag zélf uitrekenen, maar waarom zou je? Door het tijdstip waarop je gaat slapen in te vullen in de app, wordt dit namelijk al vóór jou berekend. En ja, dat kan bést confronterend zijn als je er nog niet lekker in zit. Maar zodra dat wel het geval is, is het satisfying om te zien dat je die acht uur (of misschien zelfs meer) aantikt. Dus hup! Instellen, die handel. Dít zijn de drie beste apps om jouw nachtrust mee te tracken.

Creëer een fijne ochtendroutine

Wees eens even heel eerlijk: vind je vroeg opstaan vreselijk om het tijdstip? Of vreselijk om de routine die je ermee associeert? Lees: haasten, rennen en vliegen. Want als dat tweede het geval is (wedden van wel), hebben we wel een trucje voor je waarmee snoozen voorgoed verleden tijd is. Namelijk, het creëren van een fijne ochtendroutine waarnaar je elke dag weer uit kan kijken. Zoals door lekker én gezond te ontbijten, een rondje te gaan joggen of jouw dag standaard te starten met mediteren. Op die manier maak je opstaan leuk en voelt het als een fijne dagstart. Extra tip: door jouw dag te starten met beweging, ben jij direct een stuk productiever. Met deze 5 tips creëer jij een fijne ochtendroutine!

Zorg voor voldoende (dag)licht

Wist jij al dat jouw bioritme belangrijk is voor jouw hormonale gezondheid en dat jouw hormonale gezondheid maakt of jij je wel of niet in balans voelt? Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak? Dat bioritme kun jij zélf een boost geven door op te staan met licht. Heel veel licht. Doe dus direct na het afgaan van jouw wekker de gordijnen open, zodat jij daglicht in jouw ogen krijgt. Dat zorgt voor de aanmaak van cortisol, waardoor jij sneller ontwaakt en jouw hersenen worden geactiveerd. Lees jij deze blog in een donker seizoen? Schaf dan de wake-up light aan om hetzelfde effect te creëren. Intussen inspireren we je graag met deze 10 dingen die jij sowieso nog niet wist over het effect van jouw bioritme op jouw (werk)prestaties!

Wees de baas over jouw eigen gedachten

Wat zijn jouw overtuigingen als het aankomt op jouw wekker? Misschien dat je alles behalve een ochtendmens bent óf dat je er een hekel aan hebt om vroeg op te staan.  Maar hey, wat is het gevolg als jij blijft snoozen? Dan wordt je dus veel te laat wakker, kom je waarschijnlijk in de knoop met jouw deadlines én zit de kans er dik in dat je langer moet doorwerken. Wát als je ‘m omdraait? Waar profiteer jij van zodra jij stopt met snoozen? Wij trappen ‘m wel even voor je af: dan heb je de tijd om rustig op te starten, kun je planmatig jouw dag beginnen én is er een kans dat je eerder kunt stoppen, waardoor je langer van dat zonnetje of van jouw vrije tijd kunt genieten. Klinkt ineens best verleidelijk om vroeg op te staan, niet dan?

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.