Skip to content

7 signalen dat het tijd is voor een commerciële baan

#Work commercieel

7 signalen dat het tijd is voor een commerciële baan

Wanneer je jouw enige plezier haalt uit dat loonstrookje, je nét iets te vaak bij de koffieautomaat staat en je niets nieuws meer leert, weet je natuurlijk dat het ‘tijd’ is. En dat je eraan toe bent om jouw ontslag in te dienen. Maar wanneer weet je dat het hoog tijd is voor een commerciële baan? Deze 7 signalen vertellen je dat er een echte ‘sales tijger’ in jou schuilt!

Je spreekt een andere taal dan jouw collega’s
Terwijl jouw co-workers het hebben over hoe ze het voor iedereen plezieriger kunnen maken op de werkvloer, mail jij intussen rapportages door over waarom bepaalde producten of diensten succes hebben en anderen niet. Want hallo, denkt hier ook nog iemand – naast alle ethische werkdilemma’s – aan de toekomstige trends en ontwikkelingen van de klant?  Om nog maar te zwijgen over die wekelijkse dagstart waaruit telkens weer blijkt dat jullie niet uit hetzelfde hout zijn gesneden. Want daar waar jouw collega’s een halfuur volpraten over die vage ‘stip aan de horizon’,  heb jij het liever over de concrete SMART doelstellingen die hier eerst voor geformuleerd moeten worden.

Je voelt je ‘te ondernemend’ voor het bedrijf
Reactief handelen geeft je nog net geen allergische reactie. Net zoals dat je aan alles onder het mom van “we doen het al jaren zo, omdat we het al jaren zo doen” geen boodschap hebt. Jij steekt veel liever de handen uit de mouwen en handelt proactief om alle kansen te benutten. Want hey, ze liggen er voor het oprapen. Een eigenschap waarover de rest op de werkvloer niet lijkt te beschikken. En guess what? Als je ondernemend bent beschik je ook over déze professionele eigenschappen.

Je hebt het gevoel dat je niet verder kunt doorgroeien
Je kent het wel: die Intercity tripjes waarbij je opstaat in de trein en telkens weer opnieuw met jouw hoofd tegen het plafond aan knalt. Dit is dus precies hoe jij je in jouw huidige baan voelt. Want targets? Never heard of it. Doorgroeimogelijkheden? Dream on. En je wilt het misschien niet horen, maar je hebt toch écht jouw werkgever nodig om te kunnen groeien binnen het bedrijf. Dít zijn 6 handige tips om jezelf te ontwikkelen op de werkvloer.

 Je denkt áltijd vanuit de klant
Jij lijkt de klant als geen ander te kennen en weet precies wat de wensen en behoeften zijn. Maar ook: jij begrijpt dat de klant uiteindelijk jouw salaris ‘betaalt’ en dat klanttevredenheid ervoor zorgt dat je als bedrijf groeit en jouw doelstellingen behaalt. Het is dan ook geen geheim dat jij veel waarde hecht aan relatiebeheer. Want hallo, weet niet iedereen dat de klant koning is? Nope! Want terwijl jij trots jouw inzichten deelt over de diverse klantengroepen en de potentiële producten en diensten die hierbij passen, zijn jouw collega’s bij de koffieautomaat intussen te druk met ‘de poes van de buren’.

Je neemt geen genoegen met ‘nee’
Ben jij ervoor geboren om anderen te overtuigen, maar vangen jouw plannen en ideeën stof? Omdat ze niet te realiseren zijn binnen jouw huidige organisatie? Of omdat er simpelweg geen gehoor aan wordt gegeven? Doodzonde! Er zijn namelijk meer dan genoeg bedrijven waar jouw ambitieuze plannen zeer worden gewaardeerd. Tijd voor een frisse wind, dus! En geef jezelf intussen ook maar alvast een schouderklopje. Want wist je dat overtuigingskracht op nummer 3 staat van de meest gevraagde competenties door werkgevers? Steek die maar in je zak!

Je bent een échte commerciële denker
Jij weet exact hoe je goed kunt onderhandelen, je durft potentiële klanten te benaderen, bent in staat de omzet te verhogen en denkt en handelt klantgericht. Heel leuk en aardig allemaal, maar bij dat administratieve baantje komt jouw commerciële denkwijze natuurlijk totáál niet tot z’n recht. Gun jezelf de kans en vrijheid om deze kracht in te zetten bij een commercieel bedrijf waarin ze jouw visie heel goed kunnen gebruiken. Wist je dat jouw commerciële inzicht bij deze banen heel goed van pas komt?

Je bent op zoek naar meer uitdaging
Weet je op het moment niks écht zeker, behalve dat je bij jouw huidige baan niet de uitdaging krijgt waarnaar je zoekt? Dan is een commerciële job dé perfecte, nieuwe uitdaging voor jou. Vind je het moeilijk om iets te vinden dat bij jou past en heb je behoefte aan wat sturing? Bij #Work kun je terecht voor een uitdagende (bij)baan in de ondersteunende, commerciële of creatieve branche. Parttime, fulltime, tijdelijk, vast, overdag of juist in de avond? De opties zijn eindeloos! Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan hier in voor een commerciële job via #Work.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on linkedin

Ook interessant

Dé voordelen van werken via een uitzendbureau

Misschien ben je al een tijdje ijverig op zoek naar een nieuwe baan. Of heb
Lees blog

Waarom de optimale balans tussen werk en privé niet bestaat

Laten we meteen met de spreekwoordelijke deur in huis vallen: die geprijsde ‘work-life balance’ waarover
Lees blog

5 manieren om productiever te zijn tijdens je werk

Lijken die huishoudelijke klusjes tijdens een thuiswerkdag ineens mega verleidelijk? Heb je plots de behoefte
Lees blog

Dé voordelen van werken via een uitzendbureau

Misschien ben je al een tijdje ijverig op zoek naar een nieuwe baan. Of heb
Inspire me

Waarom de optimale balans tussen werk en privé niet bestaat

Laten we meteen met de spreekwoordelijke deur in huis vallen: die geprijsde ‘work-life balance’ waarover
Inspire me

5 manieren om productiever te zijn tijdens je werk

Lijken die huishoudelijke klusjes tijdens een thuiswerkdag ineens mega verleidelijk? Heb je plots de behoefte
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.