Skip to content

De voordelen van werken na je pensioen op een rij

Werken na pensioen_01 #Work

De voordelen van werken na je pensioen op een rij

Misschien ben je al jarenlang zonder er écht hard over na te denken een pensioenpotje aan het vullen. Of ben je jouw werkdagen al lang en breed aan het aftellen tot je ein-de-lijk van ‘jouw oude dag’ kunt genieten. Hoe dan ook, is een pensioen voor veel werkenden iets om naar uit te kijken. Maar wat als we je vertellen dat het je een hoop voordelen oplevert als je juist wél blijft werken na je pensioen? Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

Je haalt er meer financiële vrijheid uit
“Werken na mijn pensioen? Hell no! Claimen, die welverdiende vrijheid”, horen we je nu misschien al denken. Maar wist je al dat wél werken na je pensioen je juist méér financiële vrijheid geeft? Zodra je die beruchte pensioen leeftijd aantikt, hoef je namelijk geen AOW-premie meer te betalen. Dit betekent dat de belastingtarieven hierdoor lager zijn, waardoor je méér salaris overhoudt. Kassa! En dat is nog niet eens alles. Want bij veel pensioenfondsen is het ook mogelijk om de pensioenopbouw door te laten gaan en jouw uitkering uit te stellen, waardoor dat maandelijkse pensioenbedrag alleen nog maar méér toeneemt. Dubbele kassa! Denk je nu “Tell me more”? Dít verandert er als je doorwerkt na jouw AOW-leeftijd.

Je blijft sociaal actief door te blijven werken
Natuurlijk klinkt al die vrije tijd on-wijs aantrekkelijk. Maar misschien ook best eenzaam. Want zelfisolatie tijdens jouw pensioen is snel en makkelijk bereikt op het moment dat je het moeilijk vindt om sociale contacten te onderhouden. Door te blijven werken – al is dat alleen al één keer per week – blijf je onder de mensen en voorkom je dat je eenzaam wordt. En let’s be honest: die werkuitjes, borrels en kletsuurtjes met fijne collega’s, maken al gauw dat werk vaak niet als werk voelt.

Het is een goede manier om in beweging te blijven
Misschien doe je liever aan een potje voetbal of tennis. Maar wellicht zit jouw lichaam er op jouw oude dag niet meer op te wachten. In dat geval is het óók een goede vorm van beweging door er nog wekelijks op uit te gaan naar een werkgever. Zodra het weer kan, dan! Niet alleen jouw reis van en naar kantoor, maar ook jouw bewegingsactiviteit gedurende zo’n werkdag draagt enorm bij. Maar óók als je thuiswerkt, zijn er een hoop manieren om in beweging te blijven. Zó zorg je tijdens thuiswerken voor voldoende beweging. En als we het over beweging hebben, hebben we het óók over de movements in jouw bovenkamer. Door de handen uit de mouwen te blijven steken ná jouw pensioenleeftijd, blijven jouw hersenen namelijk goed geprikkeld. Wist je al dat lichaamsbeweging één van dé hersenoefeningen is voor ouderen? Met deze 10 tips blijf je op jouw oude dag je geheugen stimuleren.

Je blijft constant nieuwe dingen leren
En om nog een extra toevoeging te geven op die geprikkelde brains van je… Je weet wat ze zeggen: je bent nooit te oud om te leren. Het is misschien cliché, maar dat maakt het niet minder waar. Aan het werk blijven, is één van de beste manieren om elke dag te blijven leren. Laat die nieuwe werkzaamheden en cursussen op de kosten van de zaak maar komen! Daarbij is het dé manier om mee te blijven gaan met de tijd. Tijdens werk krijg je elke dag wel iets nieuws mee en ontgaan de dingen je minder snel. Dit komt omdat je jouw brein prikkels – ja hoor, daar heb je ze weer – blijft geven. En pssst… Jij leert anderen als senior óók onwijs veel. Jij hebt alles al eens gezien en meegemaakt en kunt vanuit een unieke bril naar die nieuwe bedrijfsstrategie kijken. Own it!

Je kunt blijven doen wat je écht leuk vindt
Ken je het Japanse geheim voor een gelukkig, gezond en lang leven al? Nóóit met pensioen gaan, maar je zo lang mogelijk bezighouden met de dingen die je leuk vindt. Misschien ben je de veertig inmiddels gepasseerd en denk je nu: nou, daar is mijn werk zeker niet één van. In dat geval is het hoog tijd om even een kritische blik op de spiegel te werpen. Want de meeste mensen kijken uit naar hun pensioen, omdat ze een rotbaan hebben. There, we said it. Als je een job zou hebben waar je super gepassioneerd over was, zou je namelijk geen haast voelen om er any time soon mee te stoppen. Sterker nog, dan zou je jouw beroep met liefde blijven uitoefenen, zolang jouw gezondheid dat toelaat. Hoe je dat voor je kunt zien? Ontdek hier hoe ‘jouw pensioen skippen’ jou een gelukkig en gezond leven oplevert. Een klein tipje van de sluier: elke dag doen wat je gelukkig maakt. En jij vroeg je af hoe mensen zo lang zo jong van geest bleven? Hier is jouw antwoord!

Wat zijn voor jou voordelen om te blijven werken na jouw pensioen?

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.