Skip to content

Dé voordelen van werken via een uitzendbureau

HashtagWork62

Dé voordelen van werken via een uitzendbureau

Misschien ben je al een tijdje ijverig op zoek naar een nieuwe baan. Of heb je inmiddels de strijd opgegeven en hoop je dat jouw droom vacature op magische wijze op popt in jouw mailbox. Wij sturen misschien dan geen magische mailtjes, maar geven jou wel praktische tips. Zodat die droom vacature dichterbij is dan je denkt. Onze tip van vandaag: werken via een uitzendbureau. We zetten de voordelen voor je op een rij!

Áltijd uiteenlopende vacatures om uit te kiezen
You either hate it or love it, zullen we maar zeggen. And we love it! Niet omdat #Work zélf onder de noemer ‘uitzendbureau’ valt. Maar omdat het jou mega veel voordelen geeft. Zo is het dé aangewezen plek voor als je super graag een nieuwe baan wil, maar nog niet zo goed weet wat je wilt. Bij uitzendbureaus ligt er altijd een stapeltje uiteenlopende vacatures voor je klaar. Weet je door het ruime aanbod niet waar je in hemelsnaam voor moet kiezen? No worries, je wordt begeleid en geadviseerd. Zo kom je er snel en gemakkelijk achter welke eisen bepaalde functies hebben én wat je dus nog allemaal moet leren om op het punt te komen waar je zakelijk gezien graag wil staan. Benieuwd naar het proces bij #Work? Dít kun je als werkzoekende verwachten.

Het bespaart je een hoop tijd op de sollicitatieprocedure
Uren het web afstruinen voor de ideale job? Ain’t nobody got time for that. Althans, als werkzoekende niet. Bij uitzendbureaus hebben ze daar wél tijd voor. Daarnaast bespaar je ontzettend veel tijd op het sollicitatieproces. Je kent het riedeltje wel: tientallen keren je motivatiebrief herschrijven, omdat het tóch niet helemaal is wat het hoort te zijn. Of jezelf suf Googelen over de organisatie en niet weten hoe je je moet voorbereiden op het sollicitatiegesprek. Dat eeuwige gezeik dat voor extra grijze haren en een hoge bloeddruk zorgt, dus. Guess what? Als je via een uitzendbureau op zoek gaat, wordt je geholpen met het schrijven van je CV en motivatiebrief en wordt je vóór, tijdens én na het sollicitatiegesprek optimaal gesteund en geadviseerd. Bovendien wordt al het geregel rondom jouw contract voor je uit handen genomen. Zei iemand daar ‘luxepositie’?

Je geeft jezelf werkervaring bij diverse werkgevers cadeau
Heb je weleens met open mond naar iemand anders CV gekeken? Want: “Wow, wat een ervaring bij diverse werkgevers en branches”. Grote kans dat die persoon via een uitzendbureau werkt. Iets waarmee je in een korte tijd veel verschillende vaardigheden en technieken leert die je weer kunt toepassen bij je volgende job. Daarnaast is het de ultieme manier om jouw droombaan te vinden. Past de functie niet? On to the next one. Want oh ja, was het tóch geen match made in heaven? Dan kun je weg zonder opzegtermijn. Ja, je leest het goed. Je zit nergens aan vast, want een uitzendbureau is flexibel. Tenslotte kom je via een uitzendbureau sneller bij bedrijven terecht die je vanuit jezelf waarschijnlijk niet had gevonden. Hello, extra werkervaring! PS Wist je al dat werknemers die langer dan twee jaar bij dezelfde werkgever blijven relatief gezien 50% minder verdienen over hun hele werkende leven? Wow! Lees hier de voordelen van wisselende werkervaring.

Het is een optie om wekelijks uitbetaald te krijgen
Je kent het wel: al vér voor het einde van de maand geen rooie cent meer over hebben. Oeps! Dan maar een week op droge crackers en water leven. Want bij een vaste baan zul je toch echt tot de laatste week van de maand moeten wachten op je geld. Dat is dus niet zo als je via een uitzendbureau werkt. Hier is het namelijk ook een optie om per week uitbetaald te krijgen. Ja ja, het komt uiteindelijk op hetzelfde neer. Maar… het voelt anders! En let’s be honest, niemand vindt het fijn om lang op zijn of haar geld te moeten wachten. Side note: dit puntje vereist wel een klein beetje discipline. Want je moet natuurlijk wel gedurende de maand geld opzij leggen voor die beruchte vaste lasten. Maar als dát het ergste is…

De vacatures vinden jou in plaats van andersom
Niets zo vervelend als je op talloze websites te moeten inschrijven voor mailings om op de hoogte te blijven van top vacatures. Het zorgt voor een onnodig volle mailbox en maakt het lastig om alles bij te benen. Als je je inschrijft voor het klantenbestand van een uitzendbureau krijg je gericht advies. Alle relevante vacatures worden namelijk voor je verzameld. Geen spam, maar potentiële dream jobs dus. Sterker nog, als een uitzendbureau denkt dat jij de geschikte kandidaat bent voor een binnengekomen vacature is de kans groot dat je direct wordt gebeld. Zo weet je 100% zeker dat jij de vacatures die goed bij jou passen niet misloopt. Dus tjop tjop, waar wacht je nog op?

Heb jij al eens eerder via een uitzendbureau gewerkt? En zo ja, wat zijn jouw ervaringen?

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.