Skip to content

Dít draag je als je solliciteert bij zomerse temperaturen

#Work outfit zomer

Dít draag je als je solliciteert bij zomerse temperaturen

Help! Het wordt morgen 30 graden en het zweet breekt je letterlijk en figuurlijk uit. Want in plaats van een zonnig stranddagje, heb je een serieuze sollicitatie voor de boeg. Blinde paniek, want wát te dragen bij een stijgend kwik? Wij weten er wel raad mee.

Zorg ervoor dat je sweat-proof bent
Wat je in ieder geval níet moet doen, is jezelf in een synthetisch(e) pak of kokerrok hijsen. Grote kans dat je jouw gesprek in gaat als een zwetende otter met ademhalingsproblemen. Ongemakkelijk voor jou, onaangenaam voor jouw gesprekspartner. Zorg er dus voor dat je die dag fijne stofjes draagt die goed ademen. Zoals katoen en linnen. En blijf ver uit de buurt van stoffen als acryl, polyester & polyamide. Zweetplekken gegarandeerd (trust us on this one).

Pas jouw outfit aan op jouw potentiële werkgever
Ga je solliciteren bij een super informeel en jong bedrijf waarbij eigen inbreng en creativiteit wordt gewaardeerd? Dan zul je geen scheve gezichten krijgen als je in het bloedhete weer voor een luchtig effen t-shirt gaat. Maar stel jij je voor bij een advocatenkantoor? Dan zal een casual gestylde outfit waarschijnlijk niet voor een staande ovatie zorgen. Houd dus altijd het bedrijf in gedachten waarbij je op gesprek gaat voordat je een zomerse sollicitatie outfit uit de kast trekt. Stel jezelf vooraf bovendien altijd de vraag: zou ik dit dragen naar het park of strand? Zo, ja? Trek het dan vooral níet aan naar je sollicitatie. Een vanzelfsprekende not done: de mini-rok en halter top. Deze kledingitems kun je ook beter laten hangen bij een zomerse zakelijke ontmoeting. De ultieme tip voor een classy outfit? Vrouwen: een dressed jumpsuit. Mannen: een zomer-chino met een mooie blouse. At your service!

Houd rekening met de kleur van jouw outfit
Top, jouw kledingstukken hangen klaar om met hoge kwik gedragen te worden. Maar heb je ook al kritisch gekeken naar de kleuren? Het voelt misschien natuurlijk om op een zonnige dag voor kanariegeel te kiezen. Maar daar kan jouw potentiële werkgever heel anders over denken. Wist je bijvoorbeeld al dat bepaalde kledingkleuren verbonden zijn aan specifieke associaties? Zo staat geel voor fris en onbetrouwbaarheid, rood voor kracht en snelheid en zwart voor geloofwaardigheid.  Weet vooraf dus precies wat je wil uitstralen en kies daar jouw kledingkleur op uit. Bekijk hier het super handige schema met alle kledingkleuren en associaties.

Maak jouw outfit af met de juiste schoenen
Dacht je er al te zijn? Sorry, not sorry! Met een fantastisch sollicitatie kloffie kan je namelijk nog steeds de plank volledig misslaan als je er de verkeerde schoenen onder draagt. Wat de overduidelijke ´No shit, Sherlock´ no-go’s zijn als het op schoeisel aankomt? Slippers en sandaaltjes. Bedek die tenen veel liever met een dichte schoen. Zoals bijvoorbeeld: nette loafers, pumps of donkere veterschoenen. Zó ben jij van top tot teen (did you see what we did there) zakelijk gekleed.

Houd het – ook in de zomer – simpel
Ook tijdens de warme zomermaanden geldt: less is more. Spray dus niet heel je parfumfles leeg, wees voorzichtig met overbodige sieraden (want: afleidend) en draag niet teveel make-up. Eenvoud siert en bovendien laat je daarmee jouw pure zelf zien. En laten we eerlijk wezen: op uitgelopen zweet make-up tijdens een sollicitatie zit óók niemand te wachten.

Vergeet niet dé holy grail voor een summer-proof sollicitatie
Jawel, los van al het bovenstaande is er natuurlijk ook nog een gouden tip. Dé holy grail op het gebied van solliciteren tijdens bloedhitte. Het advies waarvan je had gehoopt dat ze je die een aantal jaar geleden al hadden gegeven. Komt ‘ie: verfrissingsdoekjes en een back-up outfit. Je leest het goed. Jouw twee helden wanneer je in hartje zomer op gesprek moet. Zo kan je – mocht je na een lange treinreis of autorit alsnog bezweet aankomen – nog snel in een openbare toilet omkleden. Én die eventuele pareltjes van je voorhoofd vegen en/of jouw handen en oksels opfrissen. Je zult jezelf dankbaar zijn.

Et voilà: jouw sollicitatie is summer-proof! Niks wat jou nog tegenhoudt om die droombaan binnen te slepen.

Hoe ziet jouw ideale zomerse sollicitatie outfit eruit?

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.