Skip to content

Dít zijn de 5 leukste zomerbaantjes

content-pixie-0z7dmskP70E-unsplash

Dít zijn de 5 leukste zomerbaantjes

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lekker languit te liggen de komende weken, maar je kunt dit seizoen ook het geld laten rollen. Jóuw kant op, zeg maar. Want waarom zou je stilzitten als je in de tussentijd ook geld kunt verdienen. Maar voor welke tijdelijke job kies je dan? Want hey, het blijft wel de vakantieperiode hè. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de 5 leukste zomerbaantjes voor je bij elkaar geraapt.

Voordat we in de 5 leukste zomerbaantjes duiken, wil je natuurlijk ook weten wat hier de voordelen van zijn. Want hallo, het is vakantie! What’s in it for me om tijdens die weken te gaan werken? Naast dat je op die manier meer ontdekt over wat je daadwerkelijk leuk vindt, biedt het je ook meer kansen en mogelijkheden voor toekomstige banen. Je bouwt veel nieuwe connecties op, die waardevol kunnen zijn voor later én je haalt er ook nog eens fijne inkomsten mee binnen. Maar dat niet alleen: als jij nu nog studeert, is het dé ultieme manier om alvast ervaring op te doen in de richting van jouw studie. Win-win dus. Welke zomerbaantjes daar goed bij passen? Komen ze!

  1. Serveren in een strandtent

Aan het werk zijn en tegelijkertijd een kleurtje meepakken? De baan waarbij je niet bang hoeft te zijn om zonnestralen te missen. Want jij bent – net zoals de rest van Nederland – lekker aan het genieten van de zon. En ja, het is buitenom dat wel gewoon keihard werken. Maar wel keihard werken met veel gezellige interactie, zomerse muziek op de achtergrond en een gratis zonsessie onder werktijd. Klinkt best als prima vertoeven, toch?

  1. Verkopen vanuit huis

Dit is er eentje die misschien niet in de categorie ‘zonnestralen pakken’ valt. Maar wel eentje die perfect inspeelt op jouw vakantiewensen. Een baan als sales agent is namelijk super flexibel. Iets wat ideaal is tijdens zo’n zomerperiode. Zodra er een druilerige week aanbreekt, pak je gewoon wat extra uurtjes. Maar dat is nog niet alles, want als sales agent daag je jezelf ook nog eens uit. Kun je je die irritante verkopers aan de telefoon nog herinneren? Dát ga jij dus compleet anders doen. Laat je inspireren door de professionals: dit zijn 9 tips voor het voeren van een goed telefoongesprek.  

  1. Op pad als accountmanager

Wil je tóch liever wat meer ‘up and running’ zijn tijdens jouw vakantiejob en op veel plekken komen? Dan is een zomerbaan als accountmanager écht iets voor jou. Dit is een sociale baan met veel afwisseling en veel verschillende contacten, waarbij je constant schakelt. Geen buikpijn van koude leads die je moet binnenhalen, want de mensen waarmee jij nauw contact hebt, zijn al warm gedraaid. Het is aan jou om met jouw expertise en persoonlijkheid hier nóg meer sales mee te genereren. Goed om te weten: voor deze job moet je wel bereid zijn om de nodige uurtjes te maken. Deze 7 tips maken van jou een gewilde accountmanager.

  1. Administratie werk achter de schermen

Wil jij extra knaken verdienen tijdens de zomermaanden, maar heb je er niet zoveel zin in om hierbij veel op de voorgrond te staan? Ook voor jou is er een vakantiejob, die perfect aansluit! Want wat dacht je van een zomerbaan achter de schermen als administratief medewerker? Ook dit is een vrij flexibele baan waarbij jij jouw uren zelf kunt indelen. En misschien niet geheel verrassend, maar het is ook best handig als jij van jezelf nauwkeurig, eerlijk en transparant bent. Want dat wordt natuurlijk wel van je verwacht.

  1. Bellend de zomer door

Ben jij het type vriend of vriendin die de oren van iedereens kop afkletst, maar tegelijkertijd ook regelmatig zélf een luisterend oor biedt? Daar zou je dus nog best wat geld mee kunnen verdienen deze zomer. Jouw hulpvaardigheid en resultaatgerichtheid kun je naast alle vrijblijvende vriendendienstjes namelijk ook in een vakantiebaan steken als callcenter medewerker. Jouw advies is letterlijk geld waard en als we je één geheim mogen verklappen: er zijn heel het jaar door vacatures te vinden voor callcenter medewerkers. En laat dat nu nét in de zomermaanden alleen nog maar meer toenemen. Iets met: bellend de zomer door 😉.

Welke vakantiebaantjes heb jij allemaal gehad? Laat het ons weten in de reacties!

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.