Skip to content

Met deze 5 tips werk jij full focus vanuit huis

#Work Blog thuiswerken

Met deze 5 tips werk jij full focus vanuit huis

Vijf thuiswerkdagen per week. Een gevalletje van ‘we kunnen er voorlopig niet omheen’. Also known as: het is wat het is. Aanschuiven bij de keukentafel voor een dagje ploeteren is inmiddels net zo gewoon geworden als tandenpoetsen. Dagelijks die hyperfocus hebben waar je van droomt, is daarentegen wat minder vanzelfsprekend. Want: Zo. Veel. Prikkels. Maar gelukkig hebben wij een full focus guideline voor je. Zodat jij super geconcentreerd jouw thuiswerkdag doorkomt. Let je op?

Blijf gefocust met zen muziek
Misschien heb je inmiddels al een 1,5 meter spot op kantoor geclaimd (good for you). Of werkte je voor jouw business sowieso al vanuit huis. Hoe dan ook is die opperste concentratie meer dan welkom op het moment dat je een berg aan werk moet verzetten en je dit inclusief huisdier, partner als bonus collega en/of krijsend kind op de achtergrond moet doen. In de volksmond ook wel bekend als the real focus killers. Nóg meer stoorzenders zijn daarbij dus funest voor jouw to-do list. En ja, daarmee doelen we op die trillende smartphone en afleidende TV van je.

Wat wél een goed idee is voor volledige aandacht? Omgevingsgeluiden die jou productief maken. Ooit van de Maximum Concentration playlist gehoord op Spotify? Dit is een playlist gevuld met rustgevend gepingel waar jij geconcentreerd van raakt. En zo heb je wel meerdere afspeellijsten met kalmerende ‘het komt wel goed, jouw deadline ook’ geluiden. Oortjes in en tikken maar.

Houd jouw normale ritme aan
We know, wellicht een open deur. Maar wel één die je waarschijnlijk zelf hebt ingetrapt. Want we hate to break it to you, maar Netflixen tot 02.00 uur ’s nachts, een uur later wakker worden dan normaal en in pyjama de laptop open klappen, levert je – los van de donkere kringen tot je knieën en luie vakantiemodus – niets op. Niet die geconcentreerde work vibe waarnaar je op zoek bent, in ieder geval. Houd dus jouw normale ritme aan (de ultieme tips vind je hier) en kleed je aan alsof je écht aan het werk bent. Cause aren’t we all? ???? PS Die comfortabele sloffen tijdens een video call zijn natuurlijk een hoge uitzondering.

Plan jezelf productief
Plan die to-do’s, plan dat rek- en strek momentje, plan jouw lunchpauze. Plan totdat je erbij neervalt. Als je jouw dag niet start met realistische doelen en een takenlijst, is de kans zeer aanwezig dat je het eerste halfuur van jouw werkdag de blaadjes aan de boom in jouw zicht gaat zitten tellen. Óf dat je lukraak al jouw concentratie uit dat toetsenbord ramt en je je ineens realiseert dat het ‘pas 14.00 uur’ is. In beide gevallen: not so handy. Werk dus elke dag met een to-do lijst en houd je aan jouw reguliere werktijden. Dít is een effectieve manier waarop je jouw werkplanning kunt inrichten. Taken af? Laptop dicht!

Houd jouw werkplek netjes
Van een vuile vaat die je aangaapt, hondenspeeltjes op tafel of een vol wasrek voor je neus is nog nooit iemand een geconcentreerde thuiswerker geworden. Deze klassieke afleiders zorgen er niet alleen voor dat je gefrustreerd aan het werk gaat, maar halen je ook uit jouw concentratie. Een nette, opgeruimde werkplek = focus for days. Doe die huishoudelijke taken dus vóórdat de klok 09.00 uur slaat en zorg ervoor dat er geen rommel in zicht is. Wedden dat je jouw aandacht daarmee volledig op die werkdocumenten krijgt?

Maak afspraken met het thuisfront
Je kan nog zo veel willen en aanpassen, maar als jouw partner er met zijn Zoom meeting doorheen tettert, de kids het vlák voor jouw telefonische bila een goed idee vinden om een spelletje te spelen of jouw huisgenoot met veel kabaal een film marathon houdt, schiet het natuurlijk niet op. Spreek daarom duidelijk met elkaar af wat er nodig is voor een ongestoorde thuiswerkdag. Hebben de kleintjes daar geen boodschap aan?  Deze 7 tips maken thuiswerken met kinderen makkelijker! En bedenk je soms ook gewoon even dat de situatie tijdelijk is en dat er ook héél véél voordelen zijn van thuiswerken. Zoals het schrappen van reistijd, koffie uit eigen keuken en de bank op loopafstand.

Wat zijn jouw tips voor een goede focus op een thuiswerkdag?

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.