Skip to content

Met deze 6 tips creëer jij een killer cv

pexels-rodnae-productions-5915206

Met deze 6 tips creëer jij een killer cv

Misschien moet je in deze tijd noodgedwongen op zoek naar een nieuwe baan. Óf vindt je zelf dat het hoog tijd is voor een job switch. In beide gevallen willen we tegen je zeggen: zorg dat die cv van je opvalt. En gauw ook! Hoe je dat doet? Wij zetten 6 tips voor je op een rij waarmee jij een killer cv creëert.

Onthoud de regel ‘less is more’
We begrijpen het heus wel als jij dit moment aangrijpt om te shinen door te bewijzen dat jij van alle markten thuis bent. En we willen je hierin niet ontmoedigen, maar écht niet alles wat je hiervoor hebt gedaan is relevant en het delen waard. Als jij solliciteert bij een commercieel bedrijf, is het niet heel interessant om te weten dat jij tien jaar geleden als guppie achter de kassa werkte in de supermarkt. De ongeschreven regel is dan ook: less is more. Geen waslijst aan banen dus of zes pagina’s om doorheen te scrollen. Want laten we ook eerlijk zijn, helemaal niemand gaat dat allemaal lezen. Houd het beknopt en focus je op jouw relevante werkervaring. Jouw toekomstige werkgever blij, jij blij! Dit zijn 8 handige tips waarmee jij jouw cv de perfecte indeling geeft.

Zorg dat jouw cv direct opvalt
Met een Word-documentje als cv kom je in dit digitale tijdperk écht niet meer weg. Of nou ja, je komt er wel mee weg. Maar grote kans dat ze je er niet uitpikken, omdat je met een simpel getikt bestandje al gauw ondergesneeuwd raakt door al die “kijk-mij-eens-shinen’ cv’s van jouw concurrenten. Natuurlijk gaat het om de inhoud, maar dat zegt nog niet dat het een misdaad is om van jouw cv een mooi, opvallend geheel te maken. No worries, we vragen je niet om uren te stunten in Photoshop. Want: ain’t nobody got time for that. Wat je wél kan doen? Pinterest openen, op jacht gaan naar een mooi sjabloon en die aanpassen naar smaak. Een creatief opgemaakte cv zorgt er namelijk voor dat je direct opvalt. En hey, wist je al dat je ook met het gratis design programma Canva in no time een killer cv hebt? Het proberen waard! Lees hier hoe je snel en gemakkelijk jouw cv opmaakt in Canva.

Bekijk jouw cv door een andere bril
De bril van de persoon die jouw cv te zien krijgt. Als de rollen waren omgedraaid en jij de werkgever zou zijn, wát zou je dan graag willen weten? Speel hier slim op in! Uiteindelijk wil je natuurlijk het allerliefst een zodanig goede indruk achterlaten, dat ze dat Zoom belletje direct met je in willen plannen. Maar daarvoor moet je je eerst wel verplaatsen in jouw toekomstige baas. In the end draait het erom dat jouw cv een eerlijk en representatief beeld geeft van wie jij bent en wat jij kan, gefinetuned op de stem en stijl van het bedrijf waar jij gaat solliciteren. Klinkt easy peasy, toch?

Creëer een goed gevulde cv
Heb je weinig werkervaring? Of heb je een groot gat op jouw cv staan, omdat je voor een langere periode bent gaan reizen? Geen reden tot paniek. Want ook dan kun jij het complete plaatje nét zo aantrekkelijk maken. Hoe? Door jouw cv te vullen met nevenactiviteiten die goed aansluiten bij de functie waarvoor je solliciteert. Heb je een tijdje als vrijwilliger gewerkt? Ben je politiek actief? Heb je in het bestuur gezeten van een studentenvereniging? Write. It. Down. Hiermee laat je zien dat jij niet van het stilzitten bent, leergierig bent ingesteld en dat jij specifieke competenties hebt ontwikkeld. Datzelfde geldt voor die wereldreis. Want hallo: hoe flexibel, onafhankelijk en oplossingsgericht ben jij?! Tip: zorg wel dat je duidelijk aangeeft dat jouw uitstapje over de grens niet onder jouw werkervaring valt. Dit kun je doen door termen te gebruiken als ‘overige ervaringen’, ‘sabbatical’ of ‘tussenjaar’. Ontdek hier hoe je het beste nevenactiviteiten op jouw cv kunt vermelden.

Durf te laten zien wie jij écht bent
Je kent het misschien wel… Je wilt die baan zó graag dat je alles op alles zet om de allerbeste versie van jezelf neer te zetten. Zodanig dat je bang bent dat je – als je dan eenmaal ‘binnen’ bent – door de mand valt. Laten we dát al direct voorkomen door de boel niet te overdrijven. Durf te vertrouwen op jouw expertise en talenten. Zij willen jou en hebben jou nodig, want je hebt alles wat ze zoeken. Maar overdrijf het niet en blijf wel altijd eerlijk. Want hey, eerlijkheid duurt niet voor niets het langst.

Vergeet jouw online cv niet
Denken dat je er met het opsturen van een PDF’je al bent, is zó niet meer van deze tijd. Want wat doet jouw werkgever waarschijnlijk als eerste zodra jij op die functie solliciteert? Juist. Googelen. En die zoekresultaten better be good! Zorg er daarom voor dat ook jouw social media kanalen business proof zijn en dat jouw LinkedIn-profiel eruit ziet om door een ringetje te halen. Want ja, ook jouw online cv is super belangrijk voor jouw werkgever in spé om te bepalen of jij de match bent waarnaar ze op zoek zijn. Zonde als jij die kans laat liggen, dus! Zó maak jij van jouw online reputatie jouw visitekaartje.

Wat zijn jouw ultieme tips voor een killer cv? Deel ze met ons in de reacties!

 

 

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.