Skip to content

Waarom een carrièreswitch geen gek idee is

Carrièreswitch #work

Waarom een carrièreswitch geen gek idee is

Als dit jaar ons íets heeft geleerd, is het wel dat niets een gegeven is. En dat dit het ultieme jaar is om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Zoals jouw state of mind, financiën en eh, last but not least… die job van je! Want ben je er nog wel echt blij mee? Komen deze 6 breinbrekers je bekend voor? Dan is een carrièreswitch sowieso geen gek idee!

Je betrapt jezelf op een ‘bore-out’
Een wat? Een bore-out. Je weet wel, van booo-ring. Het compleet uiterste van een burn-out. In plaats van dat je je overspannen voelt, voel je juist extreme verveling. Doordat je routinematig werk doet of werk doet onder jouw niveau. Je werkt hard, maar haalt er absoluut geen voldoening uit. Want: je kent het riedeltje allang, hebt alle systemen uitgeplozen en qua doorgroeimogelijkheden zit je al met je koppie tegen het plafond aan. En dat is niet iets van deze werkgever. Want je hebt deze job al voor meerdere bedrijven uitgevoerd en bent er simpelweg op uitgekeken. Hoogste tijd voor een nieuwe uitdaging. Twijfel je of je een bore-out of burn-out hebt? Ontdek het hier!

Je bent toe aan meer mogelijkheden voor persoonlijke groei
Ken je dat gevoel? Dat je het idee hebt dat je niets meer leert en ‘stilstaat’ als persoon? Hold up, laat die sirenes, toeters en bellen maar komen! En niet om een feestje te bouwen. Maar om jouw bewustzijn een wake-up call te geven. Want dat gevoel is dus alles behalve ‘part of the job’. Op het moment dat je in jouw vakgebied níet de persoonlijke groei doormaakt waarop je hoopt, is het geen gek idee om je eens te oriënteren op andere werkvelden. Iets met ‘meer visjes in de zee’. Tip van flip: zorg wel dat je bij jouw volgende werkgever op voorhand jouw intenties en ambities bekendmaakt zodat je niet voor onaangename verrassingen (lees: een gebrek aan zelfontwikkeling en doorgroeimogelijkheden) komt te staan. PS Dít is hoe je de groei versterkt van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Je weet niet zo goed wat je wilt
Wél wat je niet meer wilt: die huidige baan waarvoor je dagelijks zuchtend je laptop open klapt. Klinkt als een klassieker, right? Dit klassiekertje trappen we graag af met een cliché: je leert pas echt buiten je comfortzone. En dus ook wat je nu precies wilt. Het probleem zit ‘m vaak niet in het niet weten wat we willen, maar in het onbewust terugdeinzen voor alles wat eventueel anders moet. Want: verandering is spannend en jouw veilige bubbel voelt comfortabel. Tóch prikken we ‘m even ongegeneerd voor je door (iemand moet het doen). Want wat is het ergste dat kan gebeuren? Een wederom tegenvallende baan? On to the next job! Maar om die kans voor je te minimaliseren (zo zijn we dan ook weer), hebben we een fijn artikel voor je met de 5 beste stappen om te ontdekken wat voor werk je wilt. You’re welcome!

Je zit middenin een reorganisatie
Het zijn pittige tijden waarin niet iedereen even verzekerd is van zijn of haar baan. Wellicht krijg je te maken met ontslag. Of misschien wil je werkgever dat je je gaat omscholen voor een nieuwe baan in je huidige organisatie óf sta je op het moment op non-actief en kun je, tja… niet heel veel. Maar gelukkig is er wel iets wat je sowieso kan doen! Een andere branche overwegen die er gedurende de crisis wat beter voor staat. Zoals de commerciële branche bijvoorbeeld. Daar waar ze – ook in deze tijd – volop nieuwe talenten kunnen gebruiken. De vacatures op #Work zijn daar het bewijs van.

Jouw zingeving in jouw huidige job is ver te zoeken
Alle cursussen en opleidingen die je aanvullend kan doen, staan al een tijd pronkend stof te vangen op jouw LinkedIn-profiel. En je bent intern zo’n beetje een manusje van alles geworden. Dat maandelijkse salarisstrookje heb je best goed geregeld, al zeg je het zelf. Máár als het aankomt op jouw eigen zingeving, doet jouw huidige job vrij weinig. Of nou ja, maak daar maar helemaal niets van. Want heel leuk, die extra papiertjes, skills & maandelijkse geldbeloningen. Maar de drijfveren zijn behoorlijk zoek. Omdat de bedrijfswaarden niet aansluiten bij jouw eigen waarden, er een gezamenlijke missie ontbreekt of omdat je iets ‘groters’ wil betekenen in het geheel. Herkenbaar? Time to move on to something bigger! En laten er nu nét heel veel andere werkgevers zijn die staan te trappelen om jou dat gevoel van zingeving wél te geven.

Het is tijd voor een andere werkomgeving na je burn-out
Daar zul je het gemene stiefzusje van de bore-out hebben: de burn-out. Van extreme verveling is het nauwelijks gekomen. In plaats daarvan heeft de werkomgeving waar je nu in zit je juist flink overspannen gemaakt. En ondanks dat die tijd inmiddels achter de rug is, zit je nog wel in dezelfde omgeving waarbinnen het is ontstaan. Goede reden om het roer om te gooien en eindelijk eens voor jezelf te kiezen. Juist en vooral na die burn-out. Voelen, weten en handelen naar wat jíj diep van binnen wil. Ook als dat een carrièreswitch is. Huppa, you’ve got this!

Heb jij weleens een carrièreswitch gemaakt? Deel jouw switch en ervaring met ons in de reacties!

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.