Skip to content

Waarom thuiswerken zo leuk is

Thuiswerken #Work

Waarom thuiswerken zo leuk is

We kunnen een volledige business draaiende houden vanachter onze laptop, digitale kopjes koffie doen onder het mom van #teambuilding & een team sessie houden met collega’s zónder dat we daarvoor de deur uit hoeven. What a time to be alive. Want los van alle externe prikkels waar we tussen die vier muren aan bloot worden gesteld, is thuiswerken best wel héél erg leuk. En wij vertellen je waarom!

Je begint elke dag uitgeslapen aan jouw werkdag
Nou ja, semi dan. Want we zouden liegen als we zeiden dat we voor het slapen gaan niet stiekem een extra Netflix aflevering (of twee) van onze tijd af snoepen. Maar… zuchtend en puffend wakker worden met de wetenschap dat we vermoeid en rillend de auto of trein in moeten stappen of op de fiets moeten springen is verleden tijd. Sterker nog, ons ochtendroutine is behoorlijk ge-downgrade nu. Bed uit, douche in, douche uit & aanschuiven maar. Wat dat ons oplevert? Minimaal een uurtje langer op één oor kunnen liggen voordat die laptop weer open gaat. En wist je al dat 1,5 dag thuiswerken ons allemaal in totaal 3 miljard kilometers per jaar scheelt? Ontdek hier wat thuiswerken ons nog meer oplevert!

Je bent veel productiever
Je kent het wel, die collega’s die bij het minste of geringste naast je bureau staan. Want: mail was onduidelijk, koffie automaat is stuk, tijd voor lunch of behoefte om te sparren. Het sociale aspect van een kantoorbaan kan erg leuk zijn, maar ook behoorlijk vermoeiend. Vooral als jij een dag hebt waarop je jouw volledige focus nodig hebt om al je taken af te ronden zónder dat daar een hoge bloeddruk bij komt kijken. En jouw praatgrage, afleidende collega’s kun je simpelweg niet even ‘uitzetten’. Jouw Outlook-meldingen wel. Is die productiviteit iets waar je óók thuis mee worstelt? No worries. We schreven eerder deze blog met 5 tips waarmee jij full focus vanuit huis werkt.

Het geeft je de perfecte balans tussen privé en werk
Niets zo erg als het overgrote deel van jouw dag kwijt zijn aan werk. Omdat je lange werkdagen maakt, maar ook omdat jouw werkgever misschien niet op de hoek zit. En jouw avond normaal gesproken praktisch verdwenen is op het moment dat jij thuis jouw schoenen uitschopt. Die routine kan voor een vervelende sleur zorgen. Iets waar je geen last van hebt als je thuiswerkt. Wie thuiswerkt kan namelijk gemakkelijk de kids naar school brengen, tijdens de lunch een kop koffie drinken met een vriendin en eens écht de tijd nemen om uitgebreid met je lover te koken en eten. Geef ons dat elke werkdag van het jaar maar! En voor wie wél alle tips voor een perfecte balans goed kan gebruiken… Lees hier hoe jij thuiswerken en jouw privéleven het beste combineert.

Je draagt een steentje bij aan een betere wereld
Dacht je dat al dat gepuf vanuit jouw uitlaat iets goeds deed? Think again. Of we het nu willen toegeven of niet: met elk ritje van en naar werk vervuilen we weer een klein beetje (maak daar maar ‘heel erg’ van) de lucht. Want ja, wáárom op 1,5 meter afstand van elkaar koukleumen in een trein als je ook gewoon met je favoriete Spotify-playlist aan de file kunt trotseren in je eigen wagentje? Nou, dat hoeft dus allebei niet meer. Want als we collectief ons rijgedrag terugbrengen en thuiswerken waar het kan, houden we de boel een stuk schoner. Oftewel, zónder er actief iets voor te doen, dragen we een steentje bij aan een betere wereld. Sign us up!

Je hebt minder stress doordat je flexibeler bent
Zeg maar vaarwel tegen die bemoeizuchtige baas die over je schouder meekijkt, kantoor gossips of oncomfortabele kantoorstoelen. Thuis ben jíj de baas. Oké, niet helemaal natuurlijk. Je hebt je nog altijd aan een contract en bedrijfsregels te houden. Maar je bent een stuk flexibeler dan wanneer je op kantoor werkt. Voel je je ’s ochtends totaal niet productief? Dan voer je jouw routinematige taken ’s middags uit. Ben je aan het begin van de dag niet vooruit te branden? Dan pak je in de avond een paar uurtjes mee. Jij kunt ervoor kiezen om te werken wanneer dit voor jou het meest effectief is. En guess what? Met deze tips zorg je ervoor dat jij stressvrij thuiswerkt. Resultaat: happy you, happy boss.

Want vind jij het leukste aan thuiswerken?

Deel deze blog

Ook interessant

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Lees blog

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Lees blog

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Lees blog

Zo voorkom je een after vakantie dip

Help! Je vakantie is bijna afgelopen en je moet weer aan het werk. Hierbij 4
Inspire me

Zo ga je de inkakker tegen

Ken je dat gevoel? Je hebt net lekker geluncht en zodra je weer aan het
Inspire me

5 tips om jouw werk goed achter te laten voor je vakantie

Maak een aantal weken voor je vakantie een prioriteitenlijstje. Vaak zijn er nog veel dingen
Inspire me

Altijd op de hoogte willen blijven?

Meld je aan voor de vacature alert!

output-onlinepngtools

#Work specialiseert zich in ondersteunend, commercieel en creatief personeel.